Алтернативна Медицина България Консултации по хомеопатия и мануална терапия

Алтернативна Медицина

Алтернатичната медицина или природолечението в основата си представлява способността на организма да се самовъзстановява без интензивното въздействие на лекарствени средства или хирургична намеса. В повечето медицински учебни заведения не се изучва алтернативна медицина и ако лекарят сам не прояви интерес, той няма да знае почти нищо за нея. Но според проучвания, през 21- ви век интересът към нетрадиционата медицина ще расте непрекъснато.

Случвало ли ви се е да сложите лед на ударено място, или пък да облекчите болезнена менструация с топла грейка? А да вземете топла вана с ароматни масла след тежък натоварен ден или да напарите краката с гореща вода на изтиналото си дете за до го предпазите от болест? Ако отговорът ви е "да" значи сте се сблъсквали с алтернативни методи на лечение.

Природната медицина дава великолепни резултати като средство за предотвратяване на заболявания. Лекуването с естествени средства и официалната медицина трябва да вървят ръка за ръка. Главното предимство на много от направленията на естествената медицина се състои именно в това, че помагат да се запази здравето на човека.

Ако решите да опитате природни средства на лечение, уведомете своя лекар и не очаквайте те да започнат да действат толкова бързо колкото традиционните медикаменти. При използването на природни средства, ефектите настъпват по-бавно, но въздействието върху организма е по-меко и безопасно.

Прочетете още: